Advies en Instructie

Bij aankoop en hulp bij eerste installatie en ingebruikname

Naast repareren, data redden en computers op maat bouwen, bieden we ook andere diensten aan; zoals het adviseren bij aankoop, instrueren bij lastige handelingen of bv het verwijderen van virus infecties. Zonder financiële belangen bij de aankoop zelf wordt het advies gebaseerd op uw gebruik en de eisen die er gesteld worden aan een computer. Iemand die alleen tekst verwerkt en af en toe een spelletje speelt hoeft geen high-end game computer van € 1000 euro.. En een grafisch ontwerper heeft niets aan een basis systeem met beperkte mogelijkheden. Zo voorzien en adviseren we in juist die computer systemen die aansluiten bij de behoeften die u heeft bij het gebruik ervan. Na aanschaf adviseren we, maar ondersteunen ook in het gebruik ervan. Sommige systemen of programma’s hebben wat meer instructie nodig voordat ze goed benut kunnen worden. Ook het terugzetten van uw data, de email en andere software die u gebruikt. We bieder dit soort ondersteuning via een internet verbinding aan met Teamviewer, of op locatie achter uw eigen computer in uw vertrouwde omgeving. De ondersteuning of advies wordt geduldig zonder vaktaal en zonder haast uitgelegd.

ingebruik nemen

Nadat uw nieuwe pc of laptop uitgepakt is heeft u een 'kale' Windows computer. Zonder programma's werkt nog niet veel. Nu moet de computer worden voorzien van de door u gebruikte software zoals een browser, om op internet te kunnen surfen (bladeren), een email programma, een tekst verwerkprogramma, een antivirus programma, etc. Daarnaast maakt u wellicht ook gebruik van speciale software zoals werken op afstand met Citrix, of Teams, etc. Het ingebruik nemen van een nieuwe computer is iets wat zorgvuldig moet gebeuren, niet alle standaard instellingen zijn ook goed voor de gebruiker en dienen aangepast te worden. Het afstellen van een nieuwe computer of dit nou een laptop of een pc is zorg voor het goed blijven functioneren van het systeem. Een goed af en ingestelde computer zal u langer van dienst zijn, snel blijven werken en een langer leven hebben.


Systeem en databeheer (pdf)

Voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemingen, max tien werkplekken, bieden wij een volwaardig systeembeheer aan. Dit houdt in dat uw onderneming zich niet bezig hoeft te houden met het functioneren van IT apparatuur: computers, netwerk, printers, back-up, cloud, etc.

Op locatie of in de werkplaats

Er wordt op meerdere manieren gewerkt, zo bestaat de mogelijkheid aan huis of kantoor te komen, dit is praktisch en eenvoudig. Geen gesleep en gedoe met kabels.  Nadeel is de beperking van tijd en middelen. Daarnaast is het mogelijk uw computer te brengen. Dit vergt wat meer maar stelt ons in staat efficiënter en grondiger te werken

Op maat gebouwde computers

Speciaal op maat gemaakte computer systemen kunnen naar wens besteld en samengesteld worden. Een gamer stelt namelijk andere eisen dan een video-editor of een tekstverwerker. Ook is het mogelijk een pc te bouwen voor snelheid of uithoudingsvermogen, multitasking, zuinig in gebruik of speciaal voor grafische toepassingen.