Info

Privacy niet belangrijk vinden omdat je niets te verbergen hebt, is hetzelfde als
niet geven om vrijheid van meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt. (Edward Snowden)

Herstelpunt Computerservice is een professioneel computer reparatie en systeem beheer bedrijf in Amsterdam. Betaalbaar, discreet en efficiënt: Reparaties zijn vaak binnen 24 uur klaar.
Ervaring met computers sinds 1984, in bedrijf sinds 2007 Gespecialiseerd in systeemherstel, virus en malware verwijdering, beheer, onderhoud en optimalisatie van computer systemen. Door de persoonlijke benadering streef ik naar een vertrouwensrelatie met mijn klanten waarin privacy en betrouwbaarheid voorop staan. Voornamelijk gericht op kleine zelfstandigen, stichtingen en particulieren met ondersteuning, onderhoud en computerhulp in het algemeen. Naast reparaties en installaties in eigen werkplaats bied ik ook een 'locatie service' aan, deze wordt onder werkwijze nader toegelicht. Uiteraard lever ik als systeembouwer ook nieuwe computers, direct van de groothandel, van zowel budget als A-merken.

Computerlessen

Door middel van een zelf ontwikkelde methode om soms gecompliceerde processen uit te leggen heb ik een manier bedacht die mensen met digibetus in staat stellen om met hervonden plezier achter de computer plaats te nemen. Deze methode werkt erg prettig, de lessen zijn puur praktisch, zonder dwang of verwachtingen. U geeft zelf aan hoeveel u wil leren en hoe snel. De instructies of computerlessen zijn betaalbaar, worden desgewenst prive aangeboden in uw eigen vertrouwde omgeving en duren nooit langer dan u zelf wil en aankan. Uiteraard kunnen de lessen ook in de werkplaats/kantoor gegeven worden.

Data Recovery

Gespecialiseerd in 'softwarematige' data recovery's; de reparatie van data dragers zoals kapotte harde schijven, SD kaarten of USB sticks. Prijzen varieren van €50 tot €150 euro met enkele uitzonderingen in bijzondere situaties. Ook data recovery of data herstel van IPhones, Androids, Tablets en IPads. Beschadigde foto's of andere bestanden zoals email is ook mogelijk. Dit is erg tijdroverd maar hoeft niet zo enorm duur te zijn als sommige bedrijven je laten geloven.. Jaren ervaring met het terughalen van data en het herstellen van verwijderde of beschadigde bestanden, Als de helft beschadigd is worden de kosten maar voor 50% in rekening gebracht. Ook hier geldt het no cure no pay beleid. Mocht het een hardware recovery worden, in een zogenaamde clean room, dan kan ik u doorverwijzen naar een betrouwbaar bedrijf. Niet alleen het achterhalen van data, ook het herstellen van beschadigde data is mogelijk. Voor het herstellen van achterhaalde data wordt een virtuele herstructurering van beschadigde sectoren uitgevoerd. Hierdoor worden missende of beschadigde delen van een bestand of een deel van een harde schijf weer terug gezet en waardoor de data weer bruikbaar wordt. Van bijna alle oude apparaten of mobiele telefoons haal ik de data weer terug, uw oude pc op zolder of die oude iphone, van al dit soort oude niet langer gebruikte apparaten haal ik weer uw gegevens tevoorschijn. Een data recovery kan soms wel een paar weken duren, dit door enerzijds de steeds groter wordende harde opslag schijven en anderzijds de manier waarop harde schijven sector voor sector gelezen moeten worden voordat het mogelijk is alle data weer gestructureerd terug te krijgen. Als een harde schijf 'crashed' (door instabiliteit, te veel data of misbruik) is meestal de partitie stuk. Een partitie is het toegewezen deel van de harde schijf om data op te slaan. De data is er meestal nog wel, alleen het pad erheen is weg, de data locatie is onduidelijk en onvindbaar omdat C: of D: niet te lezen is... Na het herstellen van de partitie en mappenstructuur is alle data gewoon weer terug te vinden. Het komt ook voor dat dit herstellen van een partitie niet lukt bijvoorbeeld door een te grote instabiliteit, in dat geval is het ook mogelijk om de data terug te vinden maar dan hebben de bestanden geen naam of andere referentie meer.. De data recoveries uitgevoerd door Herstelpunt Computerservice kosten geen duizenden euro's. Dit soort bedragen zijn alleen terecht wanneer er met een cleanroom gewerkt wordt.. En dan is het nog veel geld. Mijn data recovery is altijd softwarematig, dit houdt in dat de hardware in werkende staat dient te zijn voordat ik de verloren data terug weet te halen.

Systeembeheer

Voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemingen, met max zo'n tien a vijftien werkplekken, bieden wij een volwaardig systeem beheer aan. Dit houdt in dat uw onderneming zich niet langer bezig hoeft te houden met het functioneren van alle IT apparatuur: de computers, het netwerk, de printers, de backups, etc. zodat u meer tijd heeft voor de kerntaken van uw bedrijf. Door gebruik te maken van remote administratie software kunnen we uw systemen monitoren en ten alle tijden zorg dragen voor het goed functioneren van de IT kant van uw onderneming. U heeft één aanspreekpunt voor alle IT storingen, problemen of vragen, en de garantie dat storingen direct opgepakt worden. Bel of mail voor meer info over systeembeheer voor uw onderneming. Klik hier voor meer info.

Support op afstand dmv Teamviewer

Teamviewer is een geweldig programma om op afstand een andere computer te kunnen onderhouden of repareren. De mogelijkheden zijn net zo uitgebreid als ware je fysiek achter de andere computer. Dit maakt het mogelijk om computers, randapparatuur op afstand te ondersteunen en na te kijken, dit is ideaal voor netwerk beheer, het op afstand in de gaten houden van computersystemen. Ook voor systeembeheer wordt dit programma veel gebruikt. Voor de klant is het zeer eenvoudig om dit te installeren, het behoeft dan ook geen echte installatie, slechts het uitvoeren van het programma is voldoende, dit onderdeel van TeamViewer heet de Quick Support versie. Verder is het mogelijk om een Mac, systemen die draaien op Linux en Windows systemen te bedienen op afstand. Aangezien het veel tijd scheelt om naar de klant toe te gaan kan support hiermee goedkoper worden aangeboden dan het standaard locatie bezoek tarief.

Servicebeurt

Een service beurt is geen overbodige luxe, een systeem wat ‘bijgehouden’ wordt zal langer leven, minder vaak foutmeldingen genereren en soepel blijven werken. Het is vervelend om keer op keer dezelfde ‘onschuldige’ foutmelding te krijgen; de computer blijft werken maar door de fout te negeren zal er op den duur een soort domino effect ontstaan Uiteindelijk is een computer dan niet goed meer te repareren en een herinstallatie onoverkomelijk. Systeemonderhoud, een a twee keer per jaar zou genoeg moeten zijn en garandeert het goed blijven functioneren van uw computer. Een computer hoort snel te werken effectief en zonder foutmeldingen. Als uw systeem traag wordt of gaat haperen is er meestal wel iets aan de hand, misschien is dit nog geen directe aanleiding om hulp in te roepen maar leidt het er uiteindelijk wel naar. Door eens per jaar uw systeem na te laten kijken kunt u veel problemen voorkomen.

Kosten

De kosten zijn lastig vooraf aan te geven, dit omdat bijna elke reparatie anders is, sommige nemen nou eenmaal meer tijd in beslag dan andere. Ook een herinstallatie of een virus verwijdering kan vooraf lastig vast gesteld worden. Wel kan ik een indicatie maken van de verwachte kosten. In ieder geval reken ik geen onderzoek kosten, hanteer een no cure no pay regeling; wat inhoud dat wanneer ik u niet heb kunnen helpen u geen kosten aan mijn service heeft. De kosten zijn schappelijk voor de tijd die ik er mee bezig ben, voor diensten die in eigen werkplaats worden uitgevoerd hanteer ik een 50% korting op arbeid, bv in het geval van een herinstallatie waarmee ik gemiddeld 3 a 4 uur mee bezig ben en waarvoor ik zo'n 1,5 a 2 uur voor in rekening breng.

Herinstallatie

Soms is het besturingssysteem van een computer zo beschadigd dat een nieuwe installatie van Windows het besturing systeem van de computer de enige oplossing biedt om weer op uw systeem te werken. Verder kan een OS (operating system) corrupt raken, na een aantal jaar kan de Windows software gebreken gaan vertonen, die misschien wel weer wat op te lappen zijn, zodat u nog een paar weken/maanden in staat bent te werken en back-ups maken maar over het algemeen is een herinstallatie onoverkomelijk. Na een herinstallatie is het net alsof de computer nieuw is, werkt weer vlekkeloos, snel en met de back-up van uw bestanden zo weer terug van weggeweest. Zo’n complete herinstallatie (met back-up maken en terugzetten) kan gemiddeld zo’n drie uur in beslag nemen afhankelijk van het gemak waarmee de software voor de computer beschikbaar is. Na een herinstallatie staan uw bladwijzers, uw wachtwoorden en uw instellingen voor zover mogelijk ook weer op de computer. Evenals uw email, contactpersonen en instellingen.

Computer op Maat

Customized Computers, of speciaal op maat gemaakte computer systemen kunnen naar wens besteld en samengesteld worden. Voor persoonlijke werkzaamheden of specifiek gebruik kan een computer aangepast worden, een gamer stelt namelijk andere eisen aan de computer dan een video-editor of een tekst-verwerker. Zwaardere software pakketten stellen steeds vaker hogere eisen aan computersystemen en soms is een upgrade naar bv meer geheugen al genoeg om uw systeem beter te laten functioneren. Maar het is ook mogelijk om een pc te bouwen voor bv: snelheid of uithoudingsvermogen, multitasken, zuinig in gebruik of speciaal voor grafische toepassingen en games. Het voordeel is de controle over de kwaliteit van de onderdelen en mijn marge ligt een stuk lager dan de samengestelde modellen van de computerwinkels.


Systeem en databeheer (pdf)

Voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemingen, max tien werkplekken, bieden wij een volwaardig systeembeheer aan. Dit houdt in dat uw onderneming zich niet bezig hoeft te houden met het functioneren van IT apparatuur: computers, netwerk, printers, back-up, cloud

Op locatie of in de werkplaats

Er wordt op meerdere manieren gewerkt, zo bestaat de mogelijkheid aan huis of kantoor te komen, dit is praktisch en eenvoudig. Geen gesleep en gedoe met kabels. Nadeel is de beperking van tijd en middelen. Daarnaast is het mogelijk uw computer te brengen. Dit vergt wat meer maar stelt ons in staat efficiënter en grondiger te werken

Op maat gebouwde computers

Speciaal op maat gemaakte computer systemen kunnen naar wens besteld en samengesteld worden. Een gamer stelt namelijk andere eisen dan een video-editor of een tekstverwerker. Ook is het mogelijk een pc te bouwen voor snelheid of uithoudingsvermogen, multitasking, zuinig in gebruik of speciaal voor grafische toepassingen.