Netwerk

Waar niets mag mislukken, kan niets nieuws ontstaan.

We leggen netwerk aan, in kantoor of bij u thuis, draadloos of bekabeld en uiteraard zo veilig als technisch mogelijk. Een bekabeld netwerk is altijd veiliger dan draadloos, tenminste wanneer niemand bij de kabels kan komen.. De draadloze netwerken worden aangelegd volgens de laatste techniek met cat6 kabel(of cat6a indien nodig), daarnaast gebruiken we enerzijds eenvoudige technieken en anderzijds de laatste ontwikkeling qua toepassing en netwerk beheer.
Wil je wel voorbereid zijn op de toekomst, dan heb je Cat 6a of Cat 7 nodig, die beide geschikt zijn voor snelheden tot 10 Gbit/s. (computer totaal) We streven ernaar om het netwerk verkeer gebruiks-vriendelijk te maken zonder dat dit ten koste gaat van de toepasbaarheid en de veiligheid.

De powerplug; internet over het stroomnet

Er zijn tegenwoordig kleine adapter te krijgen, in een set van twee, hiermee kan je een internet signaal via het stroomnet laten lopen. Dit is mogelijk doordat het internet signaal en het 230 volt stroomnet elkaar niet stoort, daardoor kan er handig gebruik worden gemaakt van de bestaande infra structuur van de netspanning bekabeling in uw huis om het internet signaal daar te kunnen gebruiken waar de aanleg lastig is of het wifi signaal moeite heeft met het bereik. Deze adapters Powerplugs zijn er in verschillende types, ook met wifi ingebouwd. Ook qua prijs is er veel verschil. Sommige merken zijn lastiger aan te sluiten dan anderen maar over het algemeen geld ook hier dat goedkoop duurkoop is.

Op maat gemaakte netwerk, op kantoor of bij u thuis

Iedere internetaansluiting wordt geleverd met een modem (een samenvoeging van modulator en demodulator) een apparaat waarmee informatiesignalen geschikt gemaakt worden om over een verbinding te worden getransporteerd. Daarnaast wordt er een router gebruikt (uitspraak: Eng.: roeter, USA: rauter) is een apparaat dat twee of meer verschillende netwerken aan elkaar verbindt, zoals uw computer met bv de site van uw bank.
Een router kan ook een wireless functie hebben om uw computer of laptop met het internet te verbinden. Met een router beschikt u al over een eigen netwerk, als hoeft dit nog niet als zodanig opgezet te zijn.
Met de functionaliteit van de router is het mogelijk om een netwerk op te zetten, zoals u dat wil, zonder ingewikkelde toeters en bellen, vakjargon of andere onbegrijpelijke terminologie..
Zo kunnen we zorgen dat uw muziek uw huis 'binnenstroomt' (spotify, Sonos, etc) uw draadloos internet overal in uw huis te ontvangen is, op een manier die stabiel is, zonder uitval of storing. Uw data direct op te slaan, op een daarvoor geschikte opslag thuis(NAS) of buitenshuis (Cloud).

En vooral dat het veilig is. Een draadloos wachtwoord wat samengesteld is uit uw postcode en straatnaam of uw geboortejaar en uw moeders meisjesnaam zijn klassieke voorbeelden die NIET veilig zijn, al zou u dat misschien wel denken.

Er zijn programma's waarmee 3000.000 mogelijke wachtwoorden per seconden kunnen worden uitgeprobeerd (buteforce hacking) De beste wachtwoorden zijn vaak de langere wachtwoorden; bv een songtekst zin waarbij de lettertekens aangepast zijn, bv van dik hout: "Hetiszostilinmijendewerelddraaitmaardoor" dat wordt dan: "h3t15205t1l1nm1j3nd3w3r3ltdr@@1tm@@rd00r"

Wij leggen een netwerk voor u aan, zonder ingewikkelde regels of gecompliseerde instructies, iets wat werkt en stabiel blijft, eenvoudig maar veilig, en door middel van Teamviewer kunnen we op afstand ingrijpen mocht iets niet naar behoren werken.


Systeem en databeheer (pdf)

Voor kleine bedrijven en zelfstandige ondernemingen, max tien werkplekken, bieden wij een volwaardig systeembeheer aan. Dit houdt in dat uw onderneming zich niet bezig hoeft te houden met het functioneren van IT apparatuur: computers, netwerk, printers, back-up, cloud

Op locatie of in de werkplaats

Er wordt op meerdere manieren gewerkt, zo bestaat de mogelijkheid aan huis of kantoor te komen, dit is praktisch en eenvoudig. Geen gesleep en gedoe met kabels. Nadeel is de beperking van tijd en middelen. Daarnaast is het mogelijk uw computer te brengen. Dit vergt wat meer maar stelt ons in staat efficiƫnter en grondiger te werken

Op maat gebouwde computers

Speciaal op maat gemaakte computer systemen kunnen naar wens besteld en samengesteld worden. Een gamer stelt namelijk andere eisen dan een video-editor of een tekstverwerker. Ook is het mogelijk een pc te bouwen voor snelheid of uithoudingsvermogen, multitasking, zuinig in gebruik of speciaal voor grafische toepassingen.